Statement Interview

YFS in gesprek met Business Babe Olcay Gülsen

Als je aan Powervrouwen denkt in de fashionscene, denk je toch meteen aan Olcay Gülsen die het heeft geflikt om op haar 23ste een label over te nemen en nu wereldwijd aan de top staat in de fashionindustrie met SuperTrash & ST.Studio.
Wij spraken met deze prachtige fashionista over dromen, ambities & bodygoals!

Je bent legendarisch als we jouw naam noemen in de fashionscene, je bent DE ladyboss. Zie je jezelf ook echt als een ladyboss?
Nee, absoluut niet. Leiding geven is iets wat ik al heel lang doe, maar niet een rol die ik als normaal beschouw. Ik werk veel met vrouwen en ik raak hier ook enorm geïnspireerd door. Het inspireren is meer een rol die ik liever aanneem.

Je leidt je concern op wereldniveau, was dit altijd jouw streven en voorzag je dit of leef je jouw droom?
Nee, ik heb nooit gedacht dat SuperTrash zo zou groeien of dat ik zoveel mooie kansen zou krijgen om grote celebs te kleden en ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik ook leuke kansen heb gekregen wat betreft televisie. Dit is iets wat ik eerst met meer tegenzin deed, maar nu kan ik er echt van genieten en heb ik hele speciale banden opgebouwd met mijn collega’s bij verschillende programma’s en vind ik deze industrie ook echt leuk en bij mij passen.

Wie zou je nog graag willen kleden in ST of STstudio?
Inmiddels heb ik al heel veel grote celebs gekleed, maar het blijft steeds een leuke verassing wanneer mensen jouw kleding dragen. Mocht ik nog iemand willen kleden zou het onze koningin Maxima zijn of Angelina Jolie. Wat een inspirerende, mooie dames zijn dat toch!

Je bent een echt en puur persoon, zonder enige arrogantie! Hoe ben jij in jouw organisatie? Ben je eerder ‘close’ met je werknemers of heerst er een duidelijke hiërarchie?
Wat lief! Het klopt ook wat je zegt. Ik kan ook een slechte dag hebben en net iets pittiger reageren dan ik normaal zou doen. Een organisatie brengt altijd stress met zich mee. Ik ben heel close met mijn collega’s, er heerst niet duidelijk een hiërarchie, want dat past niet in onze organisatie. Maar soms denk ik wel ik ben te soepel als iets mis loopt of niet wordt gedaan. Het is en blijft een lastige taak waar ik ook mee struggle.

Jij ziet overal kansen in en nergens gevaar, volgens mij. Klopt dat?
Dat klopt inderdaad, dit is niet altijd een voordeel. Het kan namelijk altijd mislopen. Na ook een paar keer iets te hebben gedaan wat echt is mislukt, ben ik wel iets voorzichtiger geworden en let ik goed op of ieder project ook echt mijn tijd waard zal zijn.

Kan je genieten van een vrije dag? Wat doe je dan zoal?
Ja, nu veel meer dan 10 jaar geleden bijvoorbeeld. Toen leefde ik echt voor mijn werk. Nu houd ik ervan om een hele dag Netflix te kijken, haha! Ik heb een paar dagen geleden in het weekend het hele seizoen van Narcos bekeken! Ik heb alles letterlijk in een nacht doorgehaald. Zo spannend! Maar ik vind het nu ook super leuk als mijn familie een dag bij mij op bezoek komt en wij gaan koken en kletsen. Ook op die manier kom ik aan mijn rust.

Welke trend skip jij het liefst?
Ik trek wel vaak aan wat ik leuk vind, sommige trends passen wel bij mij, andere vind ik weer vreselijk. Maar sommige vind ik in eerste instantie niet boeiend zoals hét heuptasje, maar laatst was ik in Gucci en zag ik dat mooie kleine suede heuptasje liggen. En toen deed ik het voor de vorm van om, nou het stond zo grappig! Aan de ene kant een beetje fout, maar het maakte mijn look helemaal af. Heb het direct gekocht. Dus ik schrijf trends nooit helemaal af, want je weet het nooit. Nou ja, misschien crocs en een witte legging, daar mag je mij nog niet eens in begraven. Vreselijk!

Welk item draag jij al jaren wat totaal niet on trend is?
Ik zie vaak schoonheid in allerlei kleding stukken en denk ook dat een jasje wat nu niet meer in is over 5 of 10 jaar terug kan komen. Alles wat ik niet meer draag gooi ik wel gemakkelijk weg dus heb niet iets in de kast hangen wat echt niet kan of waar ik mij voor schaam.

Waar kun je echt geen afstand van doen?
Op dit moment? Mijn E-Sigaret. Ik probeer te stoppen met roken.. Voor de zoveelste keer, maar het gaat nu echt heel goed. Ik ben er echt al even vanaf, fingers crossed!

Wie is jouw stijlicoon?
Sophia Loren, Rihanna , Coco Chanel, Jane Birkin… Heb er eigenlijk veel meer, want zoveel vrouwen inspireren mij enorm.

Hoeveel paar schoenen heb je?
Lastige vraag, waarvan ik het antwoord ook echt niet weet…Veel..Nog nooit geteld, maar veel. Haha, is dit een goed antwoord?

Hoeveel ervan zijn high heels?
99% I love high heels… Maar af en toe rock ik ook mijn Vans.

Wij vrouwen kleden ons vaak hoe wij ons voelen, wat zegt een outfit over jouw mood?
Ik probeer mij wel altijd gemakkelijk te voelen in mijn kleding. Dat is voor mij het fijnste gevoel om voor de dag mee te komen. Vaak heb ik dan zin in een power suit. De andere dag weer in een croptop met baggy jeans, en dan kan ik weer eens super vrouwelijk en sexy jurkje aantrekken wanneer ik uitga. Zolang ik mij maar goed voel in mijn kleding.

Wat is jouw beste mode tip?
Be you!

Je hebt een prachtig lijf! Los van de triatlon welke je onlangs hebt volbracht, ben je sportief aangelegd? Krijg je een kick van een sportsessie?
Lief! Mijn lijf is nog steeds een dagelijkse worsteling, ik ben heel trots dat ik de triatlon helemaal heb kunnen volbrengen hier heb ik ook hard voor getraind maar ik houd erg van eten en ik moet steeds op mijn gewicht letten. Maar tegelijkertijd kan ik wel enorm genieten als ik een rondje om het Amstel heen ren.

Wat is nu nog jouw grootste droom?
Iets moois kunnen betekenen voor de wereld. Echt impact kunnen maken.

De nieuwe collectie is beyond amazing. Ben jij betrokken bij de eerste ideeën en denk je mee in het gehele proces?
Ik ben altijd betrokken bij het gehele proces en kan echt geïnspireerd raken door bijvoorbeeld een vintage stuk van Thierry Mugler or Versace en hier een heel thema omheen bedenken. Of ik kan geïnspireerd raken door een film of bijvoorbeeld Michelle Pfeiffer in Scarface. Haar stijl vind ik zo fantastisch of David Bowie van dit seizoen bijvoorbeeld.  Deze invloeden kan je allemaal terug vinden in onze collectie.

Tot slot, je bent happy in love met jouw Frans! Hoe ziet Frans jou het liefst gekleed?
Heel vrouwelijk natuurlijk, die baalt dat ik mij vaak als een jongetje kan aankleden. In baggy pakken of grote shirts die ik weer uit zijn kast leen. Maar ik houd er zelf gelukkig ook nog van om als een femme fatale voor de dag te komen in een strakke catsuit geïnspireerd door catwomen. Love it!

Wij kletsen nog even door met de prachtige Olcay en hebben niets meer dan heel veel respect voor deze hardwerkende Businessbabe, die ondanks haar enorme succes zo normaal & one of us is gebleven!

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply