Fashionista's Closet

Fashion Statements met Kickie de Klijn

Er is weer een nieuwe YFS Fashionista’s Closet en deze keer met de knappe Kickie de Klijn; een ondernemende, mooie fashionista met een eigen kledinglijn & heerlijke pics op haar Instagram!

Je bent een plaatje op IG en wij volgen jou graag! Hoe ben jij begonnen?
Het is allemaal begonnen met onze winkel Gaudi. Vroeger wilde ik heel graag model worden, denk aan met je zussen op de bank ANTM kijken en gillen wie er wel of niet moet winnen. Toen ik in 2011 een Facebookpagina voor onze winkel aanmaakte, moesten daar natuurlijk foto’s op. Twee goede vrienden van mij waren druk bezig met fotograferen en ik had natuurlijk genoeg vriendinnen die graag model wilde zijn, waaronder ikzelf. Zodoende organiseerde ik photoshoots op locatie met tassen vol kleding, laarzen en accessoires en hadden we de grootste lol. Er werd super goed op gereageerd en je merkte het ook meteen in de verkoop. Een jaar of twee later kwam er een Instagrampagina bij. Natuurlijk had ik toen ook een privé-account, maar dat stelde toen niet zo heel veel voor.
Omdat ik door de shoots voor de winkel en de talloze leuke dingen die we steeds binnenkregen al zo jong de kans had om mooie outfits te showen, was het eigenlijk al snel een uit de hand gelopen hobby.

We vinden jouw stijl geweldig! Het lijkt een heel easy stijltje, maar toch past alles zo goed bij elkaar! Hoe omschrijf jij jouw stijl?
Mijn stijl omschrijven vind ik eigenlijk heel moeilijk. Ik vind het heel leuk om wat opvallends te dragen en prints met print te combineren. Maar geloof me, er zitten echt dagen bij dat die zwarte skinny met die grote trui die eigenlijk al in de was moest het lekkerste zit. Ik vind het vooral leuk als het contrast geeft en colbertjes en bikerjasjes maken alles net wat leuker. Je ziet veel dat mensen hun schoenen bij hun tas passen en het randje in de kraag terugkomt in je glittersokken, maar dat zit er bij mij niet zo in. Ik vind het heel leuk, maar ik ben iets minder van de setjes denk ik.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor jouw eigen label?
Inspiratie voor mijn lijn haal ik overal wel vandaan. Ongemerkt is bijvoorbeeld de muziek die je luistert een grote bron. Wanneer je een mooie tekst hoort die blijft hangen, dan is het vaak iets om op door te borduren.
Soms denk je echt dat je een hele leuke hebt bedacht, tot je je realiseert dat het alleen maar zo goed klinkt omdat je het al eerder hebt gezien…  Dat is altijd even opletten. Ik probeer wel dat het geen “La vie est belle” en alleen maar “Love”- achtige taferelen worden; die hebben we wel genoeg denk ik.

Wat zijn jouw dromen voor Kickie Dee?
Mijn dromen voor Kickie Dee zijn heel bescheiden. Ik bekijk het met de dag en elk item wat ik verkoop ben ik nog steeds even blij mee. Het allercoolste zou wel zijn als een Gigi of Kate er op een dag mee lopen, maar voor nu ben ik al heel blij met een leuke Instagramfoto van een blije klant. Zelf vind je het denk ik nooit hard genoeg groeien, maar oude rotten in het vak zeggen dat ik het toch echt goed doe.

Wat is de typische Kickie-proof styling?
De typische Kickie-styling is toch wel een goede panterprint met sterke kleuren. Mensen zeggen dat panter van de laatste jaren is, maar dan heb je het huis niet gezien waar ik ben opgegroeid.

Welke Nederlandse Fashionista vind je het lekkerst om te volgen?
De leukste Nederlandse om te volgen, oei dat is een moeilijke vraag. Ik vind Negin heel cool, Romee Strijd echt een beauty en Anna Nooshin vind ik te leuk. Claire Cliteur heeft ook altijd zulke mooie foto’s, in haar stijl kan ik mij misschien wel het beste vinden.

Jij zet ook puur foto’s erop, zonder veel inzicht te geven in je privéleven. Doe je dat bewust?
Het klopt wel dat ik niet heel veel deel van mijn privéleven. Ik weet niet of ik dit heel bewust doe, maar ik denk dat ik bepaalde foto’s ook gewoon leuker vind om te delen. Sowieso houd ik niet van kleffe foto’s en ik vind het wel leuk als het een beetje mooie scherpe foto’s zijn, die niet al te donker zijn of slechte omgeving. Op bepaalde momenten ben je ook helemaal niet bezig met foto’s en geniet je van het moment.

Wie raad jij alle YFS girls aan om te volgen op Instagram?
Hmm, goede vraag. De allergrootste kennen we allemaal wel, dus hoef ik niet te noemen. Wie ik heel leuk vind om te volgen is Sophie Jolie. Ze maakt zulke mooie foto’s en elke keer weer vernieuwend. Daarnaast is ze ook nog eens heel lief en gun ik het haar heel erg. Jordan  is echt een Caribische prinses. Ze is al een lange tijd op reis en maakt de mooiste zomerse foto’s op de mooiste plekken (totaal niet jaloers trouwens). Het sieradenmerk van mijn zus Lovelings  heeft ook een prachtige pagina. Echt met liefde en zorg werkt ze aan haar foto’s en feed, ik ben haar #1 fan. Daarnaast staan Loesje , Aida en Naomi ook hoog op mijn lijstje!

Wat zijn jouw statement pieces van dit moment?
Mijn statement pieces op het moment zijn wel mijn Sendra biker laarzen met grove zool en Alexander McQueen oversized sneaker in metallic zilver. Ik houd van stoere schoenen en in de Gucci loafer trend, kon ik mezelf dan ook niet zo goed zien. Tassen zijn bij mij ook  heel erg belangrijk en ik ben op het moment heel blij met mijn rode slangenleren Furla en zwarte velvet The Kooples tasje met gouden bijtjes erop. De straps van Kate Cate maken dit helemaal af. Geloof me, het is de investering waard.

Hoe ziet jouw kast eruit?
Mijn kast is eerder een kamer eigenlijk. Ik ben heel erg netjes van mezelf en heb dan ook alles soort bij soort. Mijn schoenen en tassen moeten allemaal netjes en niet opgepropt, broeken op kleur en soort en tops het zelfde verhaal. Jurkjes heb ik een aparte kast voor en draag ik eigenlijk het meeste op vakantie. Ik ben gek op mode, maar eerlijk gezegd heb ik het ook altijd koud… Ja dat werkt niet mee hier in Nederland.

Wat draag jij ‘s nachts?
’s Nachts draag ik het liefste een Love Stories setje of pyjama. Het zit het allerlekkerst en je bent ook nog eens een beetje leuk. Niet heel onbelangrijk natuurlijk 😉

Wat zijn jouw fav stores waar je altijd slaagt?
Mijn favoriete winkels zijn uiteraard Gaudi, waar ik samen met mijn moeder de inkoop doe dus eigenlijk alles leuk vind. Daarnaast is Anna + Nina een favoriet, de Bijenkorf is natuurlijk super fijn en de Sissy Boy vind ik qua home heel leuk.

Waar gaat jouw modehartje sneller van kloppen?
Mijn hartje gaat echt sneller kloppen van tassen. Ik kan er echt van dromen en voor sparen. Hoe dan ook, het lukt me altijd al moet ik een week hetzelfde eten… Nee hoor, dan eet ik gewoon een week bij mijn ouders. Je kan dit wel mijn fashion addiction noemen!

Wat zijn jouw dromen op het gebied van fashion?
Door Gaudi heb ik hele goede banden met de leukste merken. Het is heel bijzonder zo betrokken te zijn met de mensen achter alle creativiteit en mooie plaatjes. Mijn droom is dat de winkel een succes blijft en dat mensen er nog steeds speciaal voor naar Den Haag blijven komen. Gaudi bestaat dit jaar 28 jaar en we gaan gewoon keihard door!

Train je hard voor jouw figuurtje?
Trainen doe ik eerlijk gezegd niet. Ik hockeyde heel hoog tot mijn 16e, maar daar ben ik door een blessure aan mijn knie mee gestopt. Mijn knieschijf is uit de kom gegaan, twee keer zelfs, en sindsdien ben ik niet zeker genoeg om echt weer te sporten. Sindsdien doe ik sporadisch wat buik- en biloefeningen, maar niet fanatiek. Ik woon wel vier hoog met mega zware trappen. Ik vergeet zo’n vijf keer per dag wat boven, dus ik zie dat maar als mijn workout!

Wat hoop je voor 2018?
Voor 2018 hoop ik dat ik nieuwe inspiratie vind, mooiere foto’s mag maken, lieve mensen om mij heen mag blijven houden en Instagram weer normaal gaat doen (denk aan algoritmes).  Ik blijf mijn best doen en werken voor wat ik leuk vind. Zolang je dat doet, denk ik dat je het meeste kans op geluk hebt.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply