YFS Fashionista

Fashionista Cheyen – Diary week 4

Hi Ladies,

Dit is alweer mijn laatste blog, wat jammer. Ik vond het ontzettend leuk om voor jullie te schrijven. Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden en dat jullie wat hebben gehad aan mijn tips en ervaringen!

Daarnaast heb ik nog een nieuwtje. Ik mag van YFS elke maand een blog schrijven, dus jullie zien mij elke maand terug! Hoe leuk is dat!

Allereerst de ABC special welke ik jullie beloofd had;

Ik had een aantal weken terug al aangegeven dat ik een kleine ingreep zou ondergaan bij ABC Clinic in Breda. Ik wil jullie hier graag iets over vertellen!

Zoals jullie weten heb ik twee kindjes, na de eerste heb ik heel hard moeten trainen om af te vallen en om alles weer een beetje strak te krijgen. Dit was mij redelijk goed gelukt. Nu 5,5 jaar later werd ik weer moeder en was ik ondertussen alweer bijna 29 jaar oud, dus werd het ook lastiger om weer in shape te komen. Na 4 maanden besloot ik (na heel veel research te hebben gedaan) om te kiezen voor een liposuctie (of liposculpture) en lipofilling, maar wat is een goede en ervaren kliniek?

Ik had er al veel over op het internet gelezen, maar ik was nog niet overtuigd. Uiteindelijk hebben de filmpjes die voorbij kwamen bij een beautyprogramma op tv mij overtuigd. Na dit programma besloot ik te Googlen en kwam ik bij ABC Clinic in Breda terecht. Ik besloot een afspraak te maken voor een consult. Dit speelde zich allemaal af voor mijn tweede zwangerschap. Toen ik arriveerde voor het eerste consult werd ik goed ontvangen door de leuke, lieve en behulpzame vrouwen achter de balie. Na even wachten was het zo ver: mijn consult! De arts bij wie ik een consult had was een super leuke man! Hij heeft gekeken of ik daadwerkelijk een liposuctie nodig had, vervolgens vertelde hij mij dat hij zeker wat voor me kon betekenen. Wel zette hij me aan het denken toen hij vroeg of ik nog een kinderwens had. Als dit van toepassing was, vertelde hij me dat het zonde zou zijn om nu al een liposuctie te doen. Hij was zo eerlijk! Hij had ook kunnen denken: “gewoon doen en kassa”. Dit siert dan weer enorm de ABC Clinic!

En wat denken jullie? Een paar maanden later was ik zwanger! Het was maar goed dat ik het even had uitgesteld. Na de bevallig heb ik direct contact opgenomen met ABC Clinic en gezegd dat ik zo snel mogelijk een afspraak wilde maken. Ik was namelijk niet zo gelukkig met mijn lichaam. Ik bedekte iedere keer alles met lange shirts, leggings en badpakken met strandjurkjes er overheen. Ik werd dat zo beu! Ik trainde wel af en toe, maar om vier keer in de week te sporten, daar had ik geen tijd en fut meer voor.

Ik had een heel goed gevoel bij ABC Clinic. Ze hebben mij eerlijk verteld wat wel en niet kon, de juiste informatie verschaft en de kliniek werkt enkel met gespecialiseerde artsen en plastisch chirurgen. Ik heb van mijn eerste ingreep een mini documentaire gemaakt, waarin ik andere vrouwen wilde laten zien wat je precies kunt doen als je een buikje of lovehandles hebt, en het maar niet weg wilt gaan met trainen.

Vorige week was de tweede keer dat ik de kliniek bezocht. Waarom voor de tweede keer?

Bij mijn eerste ingreep had ik zo veel vet, wat ervoor zorgde dat de arts veel zones moest behandelen, nu was mn buik al echt zoveel mooier, maar nog niet helemaal plat en ik ook weer een kilo zwaarder ben geworden door de feestdagen ;-SS (bad girl) haha!

Ingreep:

Eindelijk was het zo ver: de dag van de operatie! Ik werd weer goed ontvangen en kreeg vervolgens een pilletje om rustig te worden, omdat ik ontzettend zenuwachtig was, antibiotica en ibuprofen. Daarna werden de zones afgetekend en werd alles gedesinfecteerd. Ik was er nu helemaal klaar voor! Nadat ik gerustgesteld was door de lieve assistentes (die ook bij mijn eerste ingreep waren, waardoor het toch vertrouwd was) kon de arts beginnen!

De operatie was weer goed gelukt. Ik kreeg een strak drukpak aan en werd naar de uitrustkamer gebracht. Ik kwam al snel weer helemaal bij, ik had namelijk geen narcose gehad. Door de pijnstillers had ik direct na de ingreep nergens last van en na wat controles ging ik twee uur later weer naar huis. Ik kreeg een tasje mee met daarin papieren en informatie over de nazorg, wat ze exact hebben gedaan en extra gaasjes (in de eerste 24 uur na de ingreep verlies je namelijk nog wat vocht).

Ik had deze keer minder pijn dan na mijn eerste ingreep, omdat deze keer minder zones behandeld zijn. Wel was het de volgende dag nog erg gevoelig. Het voelt als erge spierpijn en als ik mijn buik aanraakte leek het wel of ik vocht bobbeltjes voelde, wat een vreemd gevoel was dat! Gelukkig trok dit snel weer weg.

De eerste week na de ingreep is het even doorzetten. Ik mocht na drie dagen weer douchen en mijn drukpak mocht na een week ’s nachts uit. Wel fijn, want dan hoef je dit pak enkel nog overdag te dragen gedurende vijf weken. Je gaat overigens wel wennen aan het pak, het zit strak en stevig, maar als je het uittrekt voelt het toch alsof je iets kwijt bent, toch wel lekker!

Na mijn eerste behandeling kreeg ik als reactie op het filmpje op social media meerdere keren de vraag waarom ik mijn buik niet liet zien. Eigenlijk is het antwoord heel eenvoudig: Ik wilde niet alles bloot geven. Toch snap ik heel goed dat mensen hier toch nieuwsgierig naar zijn, dus bij deze een voor- en na foto! De na foto is een week na de behandeling gemaakt. Super mooi toch? Ik voel me weer “sexy als ik dans!”. Ik heb mijn tienerbuik weer terug na twee kids! Wat ben ik ABC Clinic en de arts dankbaar! Zo’n goede werkwijze, technieken en zorg. Ik heb vernomen dat na mijn filmpje meer vrouwen voor een liposuctie hebben gekozen en ik krijg nog vaak te horen hoe blij zij ook zijn.

  

Mocht je ook een liposuctie willen? Kijk dan even naar mijn filmpjes en ga langs voor een consult in Breda! Ze zullen je vertellen wat er bij jou mogelijk is. Het is echt een aanrader. Wel wil ik jullie een tip meegeven: blijf toch sporten en let alsnog op je eten ondanks dat het vet niet terug komt. Anders is het zonde van je lichaam. Een lipo is ook niet bedoeld natuurlijk om af te vallen. Ook is het aan te raden om tien dagen na de ingreep te starten met lymfedrainage massages, omdat je zoals ik het noem toch nog “vochtbobbels” hebt. Door de massages worden ze weggemasseerd, wat zorgt voor een beter herstel. Ik laat mezelf masseren bij Bodyfix in Amsterdam. Zelf ga ik er vanaf volgende week mee beginnen.

In mijn vorige blog heb ik al verteld dat ik graag een Q&A wil doen. Mochten jullie nog vragen hebben en deze niet terug kunnen vinden in mijn blogs: ik beantwoord graag al jullie vragen! Dus stuur je vragen naar YFS en bij genoeg vragen maak in samen met YFS een echte Q&A. Schroom niet, jullie mogen ons alles vragen! So… bring it on en stel al je vragen naar info@yourfashionstatement.nl

Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn blog! Ik heb genoten van het schrijven, de leuke reacties én van jullie!

Xx Cheyen

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply