YFS Fashionista

Fashionista Fien – Diary week 1

Mooie meisjes!

Jeetje, wat een week! Zoals, volgens mij half Nederland, heb ik onwijs de griep te pakken met inmiddels ook een keelontsteking om het even af te maken. Zondag verplichtte ik mezelf om naar buiten te gaan. Ik ging lunchen in de stad met een vriendinnetje uit Utrecht en KOUD dat ik het had! Toch even in het zonnetje gezeten, maar wel met een dikke jas aan.

IMG_0451

Comfort food is lekker, maar comfort outfits zijn beter. Dit heerlijke beertje van Nina Kaufmann heb ik net nieuw en je kunt me er inmiddels in uittekenen. Van eten kwam niet zoveel, want ik kreeg het niet weg. Toch was het super gezellig met mijn lieve Donja, maar ik was heel erg blij toen ik weer in bed lag.

Maandag moest ik even naar de huisarts, omdat ik inmiddels al een tijdje ziek ben en ze even wilde checken of ze iets voor mij kon doen. Ik blijf de medische wereld interessant vinden. Wisten jullie dat ik tot een week voor ik begon bij Mattie & Wietze nog twijfelde over een studie Geneeskunde?

IMG_0452
Toen ik thuiskwam heb ik even geslapen en daarna werd ik wakker met een hele leuke verrassing;
Ik ben genomineerd voor de VIVA400! Misschien kennen jullie die verkiezing wel.
Al voor de 9e keer reikt VIVA awards uit aan vrouwen die opvallen in hun vakgebied door hun succes, doorzettingsvermogen en talent. Ik ben genomineerd in de categorie Creatieven en ik voel mij super vereerd. 17 november is de awardshow en ik heb veel zin om de 399 inspirerende dames te gaan ontmoeten. Rens Kroes, Zimra Geurts en mijn oud-collega Marieke Elsinga zitten er ook bij.

Ik had natuurlijk al gezegd dat mijn fashionblog een beetje anders dan anders zou worden – ik hou mij dan ook echt aan mijn woord;) Jullie hebben natuurlijk zin in outfitfoto’s, hierbij de eerste echte. Deze heerlijke joggingbroek van Scotch & Soda heb ik eigenlijk de hele week al aan haha.

IMG_0454

Zonder grappen, die kruik zit al 8 dagen aan mijn lichaam vastgeplakt. Om ervoor te zorgen dat ik er weer snel bovenop ben, zit ik op een dieet van een hoop vitamientjes. Grappig feitje: als ik ziek ben, lees ik altijd maar één boek. Ja, ik was ook zo’n meisje dat op haar elfde wachtte op haar brief van Zweinstein.

IMG_0453

Woensdag was een pittige dag. Ik miste mijn werk, al mijn leuke afspraken en het sporten en ik voelde mij alleen maar beroerder dan de dagen ervoor. Na overleg met de huisarts werden mijn ziekenhuiscontroles omgegooid en op deze dag afgerond, zodat ik daarna medicijnen kon slikken tegen mijn keelontsteking.
In het kort, op mijn 21ste kreeg ik lymfeklierkanker – Non-Hodgekin. Na een hoop chemo’s en operaties ben ik er weer bovenop, maar ik ben nog steeds onder controle om de paar maanden. Toevallig nu ook weer, als alles lukt ben ik volgende week 3.5 jaar schoon. Meestal is het een reeks onderzoeken waarvan de laatste bloedafname is, daarvoor ben ik vandaag even langs gegaan. Voor de gelegenheid heb ik een schone joggingbroek aangetrokken haha.

IMG_0456
Door het type kanker dat ik heb gehad is mijn afweersysteem niet zo goed meer. Vandaar dus ook dat ik vaker ziek word en dat als ik het dan te pakken heb, het ook iets langer duurt. Dat frustreert mij soms enorm, omdat ik niks liever wil dan gewoon ‘normaal’ zijn. Daarnaast weet ik dat ieder huisje z’n kruisje heeft en zou ik het nooit meer anders willen. In mijn ziekteperiode en daarna bij het revalideren zijn zoveel mooie dingen gebeurd. Ik heb nieuwe vriendinnen gemaakt, bestaande vriendschappen uitgediept, veel geleerd en prachtige kansen gekregen. Zo ben ik bijvoorbeeld ambassadrice geworden van een stichting: Vrienden van Meander Medisch Centrum. Wij zetten ons in voor al de extraatjes die onze ziekenhuizen voor de patiënten een fijnere plek maken. Denk bijvoorbeeld aan bedbanken op elke kamer, zodat er altijd iemand kan blijven logeren. Naast postergirl van alle campagnes, schrijf ik ook artikelen, spreek ik op sponsorgelegenheden en beslis ik mee over de inhoud en uitwerking van de projecten. Sinds een paar maanden zit ik ook in het bestuur van de stichting, een hele ervaring.

IMG_0455

Kort he, was mijn haar hier nog. Deze lengte vond ik verschrikkelijk, door de chemokrullen kon ik er niks mee. Het mooiste vond ik eigenlijk mijn gemillimeterde coupe toen mijn haren weer begonnen te groeien. Wil je zien hoe die eruit ziet? Dan kun je het hier verder lezen.

vriendenvanmeander.nl
Eén van de projecten van Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum is de inrichting van het Oncologisch Centrum. Daar komen dagelijks vele kankerpatiënten voor …

Vandaag, donderdag, heb ik voor het eerst echt weer zin om iets te eten. Een van mijn vriendinnetjes kwam langs met boodschappen en die heeft hier kwarkbolletjes voor mij gemaakt. Suikervrij en super lekker. Natuurlijk ook zonder gluten, want daar ben ik allergisch voor.

IMG_0457

Nou lieve girls, tot mijn volgende diary waarin ik hopelijk een stuk beter ben!
XF

PS. Ik ben een beetje stil op socials, maar dat komt met een paar dagen weer goed;)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply