YFS Fashionista

Fashionista Joëlle – Diary week 4

Buenos dias guapaaaas,

Alweer de laatste diary van deze maand en wat is het echt bizar snel gegaan. Helaas komt er ook een eind aan het Ibiza seizoen en dat voelt altijd als een afscheid. Ten eerste ga ik meer in Nederland zijn de komende tijd, maar daarnaast is het verschil tussen zomer en winter op Ibiza zo groot, dat het ook echt voelt als afscheid. Dit was mijn derde zomer op Ibiza en ik kan je vertellen dat het altijd anders is. Niks gaat zoals je van te voren in je hoofd hebt en het is altijd weer een verrassing hoe zo’n seizoen loopt. Ook dit jaar vond ik het eilandleven weer een feestje. Iedere dag een duik in de zee kunnen nemen, iedere dag m’n vriendje zien, zingen op de meest prachtige plekken, vriendinnetjes op bezoek hebben waardoor je een soort mini vakantie hebt in eigen land en natuurlijk niet te vergeten al het lekkere eten en het ontdekken van nieuwe plekjes. Het eiland geeft mij altijd veel liefde, geluk en levenslessen en ik ben er voorlopig nog niet uitgespeeld ;).

Donderdagochtend doe ik rustig aan. Ik begin de ochtend met een kleine meditatie, mijn ontbijtje en een koffietje. Daarna doe ik wat boodschapjes, mijn favoriete bezigheid…not. De supermarkt waar ik altijd heenga, heeft haar eigen jingle. Voor de mensen die niet weten wat een jingle is, je hoort een kort muziekje met daarop een zanglijn of iets wat daar op lijkt om zo hetgeen te promoten wat er gepromoot moet worden. Radio stations hebben dit bijvoorbeeld vaak. Maar de Mercadona (supermarkt) dus ook. Je zit er dan vervolgens de hele dag mee in je hoofd, terwijl je alleen maar boodschappen wilt doen…is toch niet oke?

Ik lunch thuis met Diego en ga naar de stad met mijn moeder, helaas niks leuks kunnen vinden. Na het winkelen ga ik naar een repetitie met de band. Een paar keer per seizoen worden Claire en ik geboekt als band en aanstaande zondag is het weer zover. We repeteren met DJ Juan, saxofinist Jesse en percussionist Dan.

Na de repetitie ga ik terug naar mijn moeder, loop ik met Puckie en komt Diego na zijn werk om gezellig met z’n allen te eten.

xxxxxxxxxx_35a

Vrijdag heb ik besloten om niks te doen! Ik ga ’s middags lekker met m’n moeder en vrienden uit Den Haag naar Tropicana. Lezen, slapen, eten bestellen, genieten!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Na Tropicana gaan we langs Vino & Co, een wijnwinkel van eigenaar Jeroen Hamersma. Mocht je ooit op Ibiza zijn en een lekker wijntje willen kopen, ga hier dan zeker heen. Vanaf eind Oktober hebben ze ook weer een vrijdagmiddag borrel, super gezellig! Na Vino & Co ga ik met mijn oud-huisgenootje Rebecca en de hondjes wandelen. We komen onderweg 80 andere hondjes tegen en wij kletsen gezellig bij. Vorig jaar woonden we samen en nu hebben we elkaar nauwelijks gezien, bizar!

Maar ja zo lopen die dingen nou eenmaal, de weken vliegen voorbij. Na het wandelen ga ik thuis douchen en Diego van zijn werk halen, date night it is! We gaan naar Locals Only, waar ik van de week met mijn ouders en vrienden ook heb gegeten. Diego was er toen niet bij, dus hij moet ook de lekkere bietjes proeven! Naast de bietjes eten we ook steak tartar, biefstuk, gegrilde groentes, tomaten salade en truffel puree. Het is weer mega lekker! Zaterdagochtend ga ik Diego zijn broer en vriendin ophalen van de airport, gezien Diego moet werken. Ze komen dit weekend logeren, super spannend, want ik heb hen nog nooit gezien. Ze zijn erg moe want moesten midden in de nacht opstaan voor hun vlucht. Ik laat ze lekker hun eigen gang gaan en ga naar mijn moeder. Vandaag is het namelijk een hele speciale dag…onze Puck is twee jaar geworden!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Rond 14.30 ga ik naar de stad om mijn vriendinnetje Kate op te halen, want ze gaat vanmiddag mijn wimpers opvullen. Ze zitten er al drie weken op, niet normaal blij mee! Kate is vandaag aan het werk bij Marney & Me, een super leuk winkeltje van Jasmina & Erik in Ibiza stad. Is toch te gek als je je winkel naar je hond vernoemd? Ik wil dat ook! Puck & Me! Ze verkopen mooie merken als Rough Studios, Amy Lou en Charlise. Ze hebben hele leuk jurkjes, shortjes, jumpsuits en noem maar op! Mijn oog viel natuurlijk op een beige jumpsuitje wat mega lekker zit en top is voor optredens hier op Ibiza. Het is van Carminn Paris en ik draag het hier met mijn Converse. En natuurlijk met Buddy erbij!

x

Nadat ik weer hele mooie volle wimpers heb, moet ik door naar Cotton Beachclub, want daar heb ik een optreden met Claire en Jesse de saxofonist. We spelen tijdens het cocktail uurtje en ik zie echt de meest lekkere hapjes en cocktails voorbij komen, ik wil ook!! Na de gig nemen we nog even een oestertje uit de oesterbar en zit het er weer op. Ik haal Diego, zijn broer en zijn vriendin op en we gaan een hapje eten bij Can Bass. Oh wat houd ik toch van die Red Tuna Taco’s, niet normaal! Na het eten zetten we zijn broer en vriendin thuis af en gaan Diego en ik nog een drankje doen in de stad. Bloody mary time! Heerlijke zaterdag zo!

Zondag is het rennen vliegen geblazen! We schrikken om 10.45 wakker en ik moet om 12.00 in Agroturismo Can Gall zijn voor een soundcheck met de band. Na de soundcheck haal ik een vriendin van mijn moeder op om haar auto te halen in Cala Llonga. Als ik thuis kom heeft Diego een heerlijke salade gemaakt en heb ik even tijd om te ontspannen. Ok even dan. Na de lunch rijd ik naar Cala Codolar voor onze eerste gig van vandaag. Na het optreden rijd ik naar huis, heeft Diego weer gekookt (wat een topper he) en maak ik me klaar voor de avond. Ik heb namelijk eerst de gig met de band in Can Gall en ga daarna met vriendinnen naar Pacha, whoehoe! De wedding is heeeeeel apart. Het is een grote groep van 150 man en iedereen is helemaal uit z’n kanarie. Wij worden er ook een beetje crazaay van.

xx

Na de gig ga ik naar Kate en maken we ons klaar voor de avond. Mijn tasje is van Zara en we kwamen er achter dat we dezelfde hebben, hoe grappig!

xxxx

Rond een uurtje of 1 zijn we klaar en gaan we richting Keeper om daar een drankje te doen en de andere meiden te meeten. Ik draag hier een ?? blouse vest?? Wat is het ?? van SDG East London. Een perfect dingetje om over je zwarte outfit te dragen. Mijn shortje en hempje zijn van Mango en de armband heb ik ooit gekocht bij een vrouwtje die haar sieraden verkocht in Can Suldat, een restaurantje in Es Canar.

xxxxxxxxx

Omdat we bij Keeper veel te veel staan te ouwehoeren over van alles en nog wat vergeten we de tijd en is het al laat. Hop hop, we moeten nog naar Pacha.

xxxxxxxxxxxxxxxxxx

Wat een top avond. Gelachen, gedanst, mensen gekeken, Solomun was weer helemaal super. De volgende ochtend heb ik een aardig katertje en erg weinig geslapen. Gatver, waarom drink ik ook al weer? Zo veel was het nou ook weer niet? Ik was niet eens dronken..? Nee dat klopt, maar toch hakt vodka er wel in…ik kan gewoon niet zo goed tegen katers. Ik ben wat dat betreft echt een pussy.

Ik probeer nog een beetje te rusten en maak mij rond 15.00 klaar om naar een optreden te gaan. Als dit geen rock & roll is weet ik het ook niet meer. De gig is super leuk. Het zijn onwijs lieve mensen, lekker eten en een prachtige villa. Ik kon zo prima uitkateren! Na de gig ga ik even knuffelen met Puck en m’n mama en ga ik een beetje kokkerrellen thuis. Diego komt 22.00 van zijn werk en we eten samen. Het voelt een beetje als mijn laatste avond, gezien ik morgenochtend naar Nederland vertrek voor 5 dagen. Heb er best zin in, maar ook weer niet. Het is zo dubbel!! Dinsdagochtend gaat de wekker vroeg, vlieg ik om 9.15 naar Amsterdam en slaap ik de hele vlucht. Wat dat betreft ben ik echt een marmotje, ik kan altijd en overal slapen. Eenmaal daar aangekomen ga ik op m’n gemakje wat lunchen, wat helaas niet echt een succes is. Ik loop rond 14.30 naar de Kleine Komedie, want daar zing ik vanavond in de theatershow ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’. Een show over de popmuziek van Nederland in de jaren 60/70. Veel van de zangers van toen zijn er nog en zingen dus in de show! Er waren vroeger weinig goede zangeressen, maar je had twee top groepen: Earth and Fire met Jerney Kaagman en Shocking Blue met Mariska Veres. Je weet wel: she’s got it, yeah baby she’s got it, Venus dus! De hits van deze bands mag ik zingen, en we zijn deze week begonnen met ons tweede theater seizoen. Heel bijzonder dat ik deel uit mag maken van dit gezelschap, want én ik ben de enige vrouw, én ik ben de jongste! Dit jaar doen we zo’n 60 theaters aan, dus mocht je het leuk vinden om te komen kijken, of wil je je ouders een leuk cadeau geven? Kijk dan even op www.pioniersvandenederpop.nl en check wanneer we bij jou in de buurt komen.

xxxxxx

Ik heb natuurlijk zeeën van tijd, maar echt zin en puf om te shoppen of iets dergelijks heb ik ook niet. Ik ben kapot. Wil eigenlijk een bank waar ik even op kan liggen, maar die heb ik nog niet gezien. Het is zo gek om weer hier te zijn en te spelen, want het verschil met wat ik op Ibiza doe is zo groot.

  • Oh La La op Ibiza: – met z’n 2 – 90% is overdag – buiten – blauwe lucht- mensen zijn relax, kijken af en toe maar kletsen ook gezellig .
  • Theater tour NL: – crew van 18 man – lange dagen – binnen – donker, met lichtwerk – mensen zitten met hun volle aandacht naar je te kijken en te luisteren.

Het is echt totally different. Laten we zeggen: The best of both worlds. F*kin lucky girl I am! De show verloopt soepel en de zaal is super enthousiast! Heerlijk om in Amsterdam te spelen, gezien je dan zo weer thuis bent.

Ik ben nog steeds op zoek naar wat goede theater outfits, maar het is best lastig. Ik wil zwart dragen en het moet wel een beetje rocky/stoer zijn. Het afgelopen jaar had ik drie verschillende outfits, allemaal met leer. Dus een leren jurk, een leren shortje met daarop een blouse, of een leren broek. Maar ik ben dat nu een beetje beu en wil iets nieuws.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Rond 00.30 ben ik thuis, maar ben ik zo over mijn vermoeidheid heen dat ik pas rond 03.30 ga slapen. De volgende dag sta ik rustig op, ga ik lunchen en boodschappen doen met mijn vader en ga ik alweer naar Amsterdam. Vandaag staan we namelijk weer in de Kleine Komedie. Zaterdag heb ik nog een show in Sneek en zondag vertrek ik weer voor 5 dagen naar Ibiza om daar op twee weddings te zingen en natuurlijk te genieten van het eiland.

Ik hoop dat jullie het allemaal leuk vonden om mijn blog te lezen, ik vond het in ieder geval super om voor jullie te mogen schrijven. Volg mij op instagram om op de hoogte te blijven van alles wat ik doe! Heleboel besos voor jullie en wie weet tot een volgende keer!!

XX

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply