YFS Fashionista

Fashionista Jolanda – Diary week 5

Lieve Fashionista’s,

Wat is de tijd om gevlogen zeg, alweer mijn laatste diary voor dit te gekke fashion platform. Iets later dan gepland door mega veel projecten en, zoals half Nederland, mijn gevecht tegen de griep. In mijn laatste diary neem ik jullie graag mee in de laatste week van november en een paar dagen van december.

Deze laatste week van november stond in het teken van de laatste voorbereidingen voor een modeshow waarvan ik de organisatie en styling doe op 7 december en een te gekke opdracht voor Miss Etam, een van mijn inmiddels vaste klanten. Zondag was voor me time met mijn vriendinnen Anne en Liedewij die ik al veel te lang niet had gezien. Met een uitgebreide lunch bij Morgan & Mees in Amsterdam, een favorietje, hebben we uitgebreid bijgekletst en heerlijk gelachen. Na al deze gezelligheid ben ik nog even langs de winkel van mijn vriendin Nathalie gegaan in de Hartenstraat. Met de komende feestdagen in het vooruitzicht absoluut een bezoekje waard want bij HOT Brandstore shop je de meest waanzinnige accessoires. Ik droeg die dag mijn favoriete wijde leopardbroek van Ganni met een simpel t-shirt van Zoe Karssen en donkerblauw jasje met leren bies van Drykorn.

Morgan & Mees zondag

De maandag heb ik vooral besteed aan het voorbereiden van de modeshow van 7 december. In de middag ben ik dan ook uitgebreid gaan shoppen bij Wings Byou in het World Fashion Center. Werkelijk alle stijlen, kleuren en smaken sieraden kun je hier vinden. De eigenaresse Esther is ook echt een topper. Omdat ik pas op de dag zelf de meeste kleding kan uitzoeken zorg ik ervoor dat ik een ruime keuze heb in verschillende stijlen. Dus, dat was een goed gevulde tas die ik heb meegenomen. Mijn look is lekker casual, totaly denim met zwarte laarsjes met studs van Balmain. De poncho die ik draag is uit de nieuwe collectie van Goddesss en kreeg ik vorige week cadeau.

Wings Byou maandag

Dinsdag was een mega drukke dag voor mij. Na mijn training in de gym snel naar huis, douchen en in de auto naar Nijmegen voor een afspraak met een mogelijke nieuwe klant. Zo’n eerste afspraak is altijd spannend en tegelijkertijd geeft het mij ook enorm veel energie. Uiteindelijk ben ik er 1,5 uur geweest en hebben we samen een aantal leuke projecten besproken voor begin volgend jaar. Na deze leuke afspraak weer snel in de auto naar het hoofdkantoor van Miss Etam in Zoetermeer. Halverwege een korte pitstop om mijn zelf gemaakte salade in de auto op te eten. Voor dagen zoals deze zorg ik altijd dat ik voldoende eten voor de hele dag meeneem. Ik ben nogal van het gezonde en heb wat voeding allergieën dus dan is het verstandiger om de avond van tevoren alles klaar te maken. Rond 14.00 arriveer ik in Zoetermeer en we starten vrijwel direct met de voorbereiding van mijn live stylingsessie via Facebook die avond om 19.00 uur. Check van alle sets, de locatie gereed maken, laatste dingen doornemen, geluid en beeld testen en niet te vergeten mijn eigen look definitief kiezen. Vorige week liet ik jullie al zien wat mijn favorieten zijn, velvet en plissé. Uiteindelijk is het het bordeaux velvet jurkje geworden. Na de vooraankondiging met het team snel eten en dan is het showtime. Dit soort sessie zijn echt waanzinnig om te doen. Iedere keer verbaas ik mij weer hoe snel de tijd gaat en hoe enthousiast de kijkers zijn. Terwijl ik denk nog maar een kwartier live te zijn is er bijna een uur voorbij! Vol energie en adrenaline stap ik rond 20.30 in de auto. Muziekje aan, keihard meezingen en na een kleine 40 minuten ben ik al weer thuis.

Miss Etam dinsdag

Na de geweldige sessie ben ik gisteravond met een grote glimlach in slaap gevallen. Woensdag start ik rustig met een ontbijtje en koffie waarna ik op de Facebook pagina van Miss Etam alle stiijladvies vragen ga beantwoorden van klanten die gisteravond hebben gekeken. Begin van de middag heb ik een afspraak met de ontwerpster van een tassenmerk. Ze heeft een aantal waanzinnige exemplaren meegenomen en die zou ik echt zo mee naar huis nemen. Wie weet gaan we in 2017 een leuke samenwerking aan. Daarna rijd ik door naar Cosmo Hairstyling aan de Zuidas voor een touch up want oh my god ik heb echt een bad hair day. En vanavond weer een event en als mijn haar niet goed zit…nou ja dat hoef ik jullie niet uit te leggen…. Zoals je ziet op de foto kan ik daarna weer breed uit lachen. Het jurkje dat ik draag met barok detail is van Maje, vorig jaar in St.Tropez geshopt. Inmiddels zit er ook een Maje winkel in de PC Hooftstraat en daar ben ik heul blij mee want het is een van mijn favoriete merkjes. Ik combineer het jurkje met mijn overknee suede stiletto boots van Paul Warmer.

Cosmo woensdag

Nadat ik Bianca heb opgepikt aan de overkant rijden we samen naar Hoofddorp om met de dames een hapje te eten. Om 19.30 start ‘Ondernemen op hakken’ in het hoofdkantoor van Beyuna en ik mag daar een korte pitch doen en mijn ‘gouden tip’ voor vrouwelijke (startende) ondernemers geven. Waanzinnig leuk om te doen. Ik geniet ervan als ik voor een groep enthousiaste mensen mag staan en te vertellen over mijn passie.

Interview woensdag

Na een korte nacht ben ik al weer vroeg in de gym. Valt zwaar deze ochtend dus maar even een tandje rustiger. De ochtend besteed ik verder aan mijn mail, administratie en telefoontjes. Begin van de middag heb ik een afspraak bij Blush voor mijn nagels want dat kan ondertussen echt niet meer. Gewoon te druk gehad. Heerlijk een momentje van ontspanning in deze heerlijke salon. Daarna snel een paar boodschappen doen. Vanavond heb ik een meeting bij mij thuis inclusief hapje eten. Gelukkig zit er een goede traiteurslager om de hoek want koken zit er echt niet in. Zoals jullie weten heb ik onlangs mijn huis verkocht alleen zelf nog niks gevonden dus wip ik ook nog maar even binnen bij de makelaar om te overleggen wat mijn opties zijn. Mijn meeting einde middag en begin van de avond met Henrike en Janneke van BS Trainingen was super effectief. We hebben de plannen voor 2017 besproken en wat een mooie uitdagingen en kansen krijg ik daardoor. Ik had niet gedacht dat een van mijn ambities zo snel werkelijkheid zou worden. Maar ja mag het nog niet vertellen dus er zit maar 1 ding op meiden…blijf mij volgen als je dat leuk vindt haha. Ook donderdag koos ik weer voor een total denim look alleen nu in donkere wassing en met volledig customized items uit de salon van Heleen Hulsmann. Een blouse van The Kooples met patches en wijde vintage Levi’s 501 met fringes aan de onderkant.

Blush donderdag

Vrijdagochtend weer vroeg de wekker om de call sheet voor de modellen, fotograaf, haar en make-up stylist te maken voor de modeshow 7 december. Daarna lekker naar de kapper om een beetje bij te knippen en vooral mijn haar te laten wassen inclusief hoofdmassage, wat een cadeautje is dat zeg. Et voila ready voor een nieuw weekend. In mijn pyjama stijl jasje met streep van Pinko en ripped skinny van Miss Etam. Dit weekend komt mijn vader op bezoek voor natuurlijk veel gezelligheid en om mij te helpen met het opruimen van de garage. Want wat een mens kan verzamelen in 10 jaar tijd is ongelooflijk. Tel daarbij op dat ik mijn garage ook echt gebruik om alles in te gooien en het daarna dus te vergeten en je kunt je voorstellen dat dat best een hele klus is. Einde van de dag gezellig een wijntje gedronken met Esther & Dennis, oud-collega’s vanuit mijn vorige carrière. Altijd leuk om elkaar weer te zien, de rest van de avond is voor samen eten met mijn vader en bijpraten.

Severine vrijdag

Zaterdag was dus opruimdag en voor mij ook fotodag. Zoals ik al eerder schreef krijg ik mijn eigen Boutique op The Next Closet, inmiddels live, en hiervoor moest ik de items die ik ga verkopen fotograferen, bewerken en uploaden. Een klusje dat je niet ‘even’ doet om het zo maar te zeggen. Voor mijn lookje ben ik maar op de tafel gaan zitten, deze gaat zeker mee naar mijn nieuwe appartement, in een denim wikkelrokje van Max&Co, top van Nikkie en overknee boots van Van den Assem.

Zaterdag tafel

En nu ik toch bezig ben een extra diary dagje, de zondag. Helemaal in het teken van familie. Samen met mijn vader op bezoek bij mijn neef en zijn vrouw in DenHaag. We hebben elkaar zo’n 10 jaar niet gezien en dan is het heel fijn om te merken dat je nog steeds een band hebt en in ons geval heel veel mooie herinneringen om op te halen. Op de foto sta ik voor zijn huis in een lange getailleerde jurk van Maje met rode laarzen van Zara en een lange vintage jas die van mijn oma is geweest.

DenHaag zondag

Lieve girls wat vind ik het jammer dat mijn ‘Fashionista van de maand’ voorbij is. Ik heb enorm genoten van het schrijven van mijn diary en ik hoop dat jullie het kijkje in mijn fashion leven inspirerend vonden. Het is natuurlijk december en daarom wens ik jullie een fantastisch kerstfeest met vrienden en familie en een stijlvol en inspirerend 2017.

Liefs, Jolanda

PS. Ik vind het enorm leuk als je mijn fashion leven volgt op mijn Instagram (joinspirations) en Facebook pagina.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply