YFS Fashionista

September: Romé

HI IK BEN ROMÉ REINDERS & IK BEN BLIJ, WANT IK BEN DÉ FASHIONISTA VAN DE MAAND SEPTEMBER BIJ YOURFASHIONSTATEMENT!
IK ZAL JULLIE DE AANKOMENDE VIER WEKEN VERTELLEN WAT IK MEEMAAK IN MIJN DAGELIJKS LEVEN EN WAAR IK MEE BEZIG BEN. IK HEB ER ECHT ZIN IN!
EERST MAAR EVEN VOORSTELLEN…

Heel misschien kennen jullie mij al en weten jullie dat ik gek ben van koken, eten en alles wat daarmee te maken heeft. De keuken is dan ook mijn nummer 1 lievelingsplek in huis, maar mijn kledingkamer volgt meteen op nummer twee want Fashion vind ik ook te gek.
Als jij REINDERSFOODFASHION al volgt weet je dat ik food & fashion vaak combineer. Ik vind het super leuk om jullie te gaan vertellen wat ik nu eigenlijk echt in mijn dagelijks leven doe, veel is al te zien op Instagram, maar nu vertel ik ook dingen die je niet ziet voorbij komen in mijn verhaal!

Ik ben sinds dat ik klein was al bezig met koken en zorgen voor anderen. Ik vind het heerlijk om iemand in de watten te leggen, ik ben een echt verzorgend type. Zo gaf ik vroeger ook altijd mijn lieve, schattige kleine tweelingzusjes te eten met de oorbellen in van mijn tante Gerda, omdat ik dat mooi vond hahaha. Dan zei ik:“Julie niet zo knoeien hè kom op netjes eten (met een te schattig stemmetje)” geweldig toch…

Ik kook elke dag wel een gerecht en sta dan ook elke dag wel een moment in de keuken voor REINDERSFOODFASHION. Dit vind ik niet erg, want het is mijn hobby. Hoe leuk, ik ben nu eigenlijk van mijn hobby mijn werk aan het maken. Dit is een droom die uitkomt, maar ik heb gelukkig nog genoeg dromen. Ik zou heel graag een kookboek willen en hier werk ik ook keihard voor…

Soms lijkt het alsof er niet zoveel werk in een foto zit die ik post, maar dit is daarentegen wel zo. Als ik bijvoorbeeld vis geleverd krijg van mijn sponsor Brandvis Visspecialiteiten te Egmond aan de hoef moet ik eerst een gerecht bedenken met de vis die ik daarvoor nodig heb (ook ik heb soms geen inspiratie haha). Vervolgens moet ik de vis krijgen en de bijbehorende producten die ik nodig heb erbij kopen om het gerecht te kunnen maken. Dan ga ik naar mijn keuken en begin ik met alles voor te snijden en voor te bereiden voordat ik begin met filmen. Van de stappen die ik tijdens het koken doe maak ik filmpjes of foto’s, daarnaast moet alles natuurlijk wel in één keer goed gaan met het koken anders is het al verpest haha. Als het gerecht klaar is en mijn vriend en ik trek hebben moet de eindfoto van het gerecht eerst gemaakt worden (dit kan soms nog wel eens lang duren). Oh wat erg hè dan zitten wij soms letterlijk wel een kwartier te wachten voordat wij kunnen eten… zielige Dani.. Vervolgens zet ik het recept op Instagram, Facebook en mijn website met een gehele uitgebreide beschrijving, ingredientenlijst etc.
Dus er zit best veel werk in, wat ik gelukkig super leuk vind hoor!! Dit wilde ik even vertellen omdat sommige mensen vaak niet weten dat ik er best veel werk aan heb en ik doe mijn best om elke dag een nieuw recept te plaatsen, als ik één dag mis doe ik er de volgende dag twee.

Als jullie op mijn website mijn verhaal hebben gelezen weten jullie eigenlijk al best veel over mij (als jullie dat niet hebben gedaan doe dat eerst en dan dit lezen!)
Nu ik gevraagd werd voor het leuke YFS als fashionista, probeer ik jullie dingen te vertellen die nog niemand weet! Dit leek mij in ieder geval het leukste, toch?

Mijn eerste REINDERSFOODFASHION cateringsklus was afgelopen maand een feit! Mijn zusjes gaven de Reindersmodeshow bij een prachtig landgoed en ik had besloten de catering hiervoor te verzorgen. Het leek Julie en Marie onwijs leuk als ik dat zou doen. Voor 400 personen.. en natuurlijk zei meteen ja. Ik zeg altijd ja en daarna zie ik wel hoe ik het allemaal ga doen, haha.
Ik ben gaan organiseren- en plannen, want dat is waar ik de beste in ben. Dit mede door mijn opleiding HBO-Facility Management. Ik ben vorig jaar afgestudeerd en het is leuk om te weten dat ik tijdens mijn opleiding nooit een agenda heb gebruikt, sowieso gebruik ik nergens een agenda voor in mijn leven, best grappig toch. Ik ben eigenlijk gewoon een lopende agenda en niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn vriend.

1400 hapjes moesten het worden.. 6 verschillende soorten! Het moest natuurlijk niet te ingewikkeld worden. Daarnaast dacht ik ineens aan waar ik in godsnaam een pan van 14 liter vandaan ging halen voor mijn Thaise kippensoep. Gelukkig hebben wij een goede vriend die chef-kok is in een restaurant, hij stelde voor om mij te helpen. “Room, ons restaurant is op maandagen dicht zullen wij daar voorbereiden?”  Wat een top idee dacht ik want de modeshow was op een dinsdag!

Maandagochtend stonden wij met zijn drieeen (mijn vriend Daniel was er natuurlijk ook bij, die helpt mij met alles) om 8 uur in de Hanos Amsterdam. De inkooplijst had ik van te voren gemaakt, wat veel mensen ook niet weten is dan Dani en ik 260 frietzakjes stuk voor stuk hadden geknipt en aan twee kanten hebben beplakt met logo stickers van Reinders & REINDERSFOODFASHION (duurde ongeveer 3 uur en dat was 1 hapje van de 6, qua kleine voorbereiding dan hè).  De leverancier had de frietzakjes wat te groot geleverd hahaha. Wat hebben wij gelachen en een werk gehad met alleen al de voorbereidingen.. laat staan de uitvoering. De 1400 hapjes werden alsof het niets was uitgeserveerd in NO-TIME. Wow mijn vriendinnen hielpen mij net als alle andere fashionshows in de bediening. Plus mijn vriend was ineens omgetoverd tot een chef-kok, ongelofelijk! Ik stond tijdens de show in de keuken en het was mijn eerste keer dat ik niet bij de show zelf was. Normaal gesproken blijf ik voor opletten en gaan mijn moeder en zusjes de modellen helpen, maar nu waren wij allen op de achtergrond en goed dat het ging! Ik had de controle en er is werkelijk niets fout gegaan… wow wat was ik blij dat het voorbij was en natuurlijk onwijs tevreden!

Ik hoop dat jullie mijn eerste verhaal leuk vonden om te lezen en dat jullie nu al benieuwd zijn naar wat mijn diary volgende week is. Ik vind het in ieder geval heel leuk om te schrijven en dit doe ik heel graag!

Liefs Romé Reinders

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply